fidaf_korea | Apr 29, 2015
17677

Traditat shqiptare po njihen nga e gjithë bota

1d3372390f98ee2194138255d6bde019_1594111060_4568.jpgTraditat shqiptare po njihen nga e gjithë bota

Dy vite përpjekje të pandalura për të realizuar një ëndërr të kamotshme. Ajo nuk u ndal asnjëherë derisa arriti ta bëjë Kosovën pjesë të Federatës Internacionale të Vallëzimit dhe Festivaleve(FIDAF) në Kore. Është kjo solistja e Ansamblit Shota, Zymrije Grajçevci-Shyti, për të cilën anëtarësimi i Kosovës në FIDAF do të thotë shumë, e kjo në veçanti pasi në këtë federatë bëjnë pjesë vendet të cilat ende nuk e kanë njohur Kosovën si shtet.Në një intervistë për KosovaPress, ajo rrëfen për përpjekjet që i ka bërë drejtë anëtarësimit të Kosovës në këtë federatë.Edhe pse në skenë valltarët si ajo duke mjaftë të lumtur, prapa perdeve ata përballen me shumë vështirësi në këtë profesion.Ajo flet edhe për vështirësitë e artistëve për të ruajtur e kultivuar traditën shqipe.ZymrijeGrajçevci tregon se me prej 2 tetorit të këtij viti Kosova është anëtare me të drejta të plota në FIDAF.Grajçevci tregon se në Kore është pritur mjaftë mirë, duke u ndjerë sikur çdo vend aty e njeh shtetin e Kosovës. – See more at: http://www.kosovapress.com/sq/kulture-dhe-art/traditat-shqipe-po-njihen-nga-e-gjithe-bota-28051/#sthash.Tl5a79SO.dpuf
 Comments

  1. There are no registered comments.